Bekräftelsehora - Pernilla Olsen
Hej! Föreläsningarna i Södertälje, Stockholm & Visby har flyttats till hösten. Se din mail för mer info! Ta hand om dig! /Eric

Bekräftelsehora - Pernilla Olsen

Jag önskar att jag kunde säga att jag inte bryr mig om vad andra tycker om mig. Att jag alltid vågar vara mig själv och om någon inte gillar det är det deras problem. Tyvärr är inte fallet så, utan jag behöver bekräftelse hela jäkla tiden.

Jo visst, alla människor behöver bekräftelse, men alla är vi olika beroende av det. Jag låter det styra en stor del av mitt liv, vilket är skrämmande när man tänker efter. Jag lägger ut bilder på Instagram som jag vet att många kommer tycka är fina och jag lägger ut statusar på Facebook som jag vet att många tycker är roliga eller berör på något sätt. Jag ändrar mig beroende på vem jag pratar med och säger kanske att jag tycker om något som jag egentligen inte gör för att jag vill att de ska bli glada för att jag tycker likadant. När jag köper nya kläder kommer jag ofta på mig själv att tänka "kommer andra tycka att jag ser bra ut i den här?" istället för att faktiskt nöja mig med att jag tycker om den. Jag säger att jag gillar musik jag inte gillar, filmer jag aldrig sett och ja, här kan jag sitta och skriva hela dagen...

Det här kunde och kan fortfarande ta sån stor del av mitt liv. När man plötsligt kunde göra hashtags till exempel, #followforfollow #likeforlikes och så vidare tog upp hela skärmen när man skulle lägga ut något. Efter jag lagt ut något gick jag in varannan minut för att se hur folk gillade, folk jag aldrig sett och aldrig kommer bry mig om. Men de bekräftade mig och jag njöt av vart enda hjärta och tumme upp som dök upp på min skärm. Statusar som inte fick mer än 10 likes tog jag bort, det var ju pinsamt. Precis som jag vore en bättre människa om jag fick fler likes. För några månader sen valde jag att göra min Instagram privat, då får man inte längre likes från personer man inte känner. Detta var seriöst jobbigt för mig, hur löjligt det än låter. Jag kände mig mindre älskad.

Jag känner fortfarande mig sämre ibland. Jag vill då och då skriva något som ger mig fler följare eller "vänner", speciellt om jag går in på en kompis Instagram/Facebook och ser att de har fler följare än mig. Men jag är ändå glad att jag gjorde som jag gjorde, jag måste lära mig att jag kanske är den mest älskade på nätet. Dock är jag älskad i verkliga livet och det är det som ska betyda mest.

Sluta begränsa dig själv - var med på LIVE-kursen 'VÅGA LEVA'

Häng med varje dag 4-10 maj kl 19.00 för att lära dig mer om hur ACT-metoden kan hjälpa dig med din ångest

Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.