Att orka med allt - Sofia Tysklind
Hej! Föreläsningarna i Södertälje, Stockholm & Visby har flyttats till hösten. Se din mail för mer info! Ta hand om dig! /Eric

Att orka med allt - Sofia Tysklind

Den ständiga hetsen om vad man ska äta och inte äta. Man blir galen.

Under hela min period jag gick igenom med mycket ångest, har den alltid funnits där - träningshetsen. Det har hela tiden funnits en känsla av att jag borde göra mer, orka mer.

Mitt mål med detta inlägg är att ge perspektiv på  hur man kan bemöta sin träningshets.

Till att börja med, träning ska vara roligt. Det ska inte vara ett måste.

Hur skulle jag bemöta en kompis som mådde dåligt? Skulle jag säga; ryck upp dig och far ut och spring så att du inte blir tjock? NEJ.

Det tar energi att både ha ångest och depression, och det tar sig i uttryck fysiskt. I perioder gör hela kroppen ont, du kan inte ta dig upp ur sängen. Hur rimligt är det då att du ska tvinga dig själv att träna? Du hade aldrig någonsin gjort så mot en kompis. Men till sig själv går det väldigt bra.

Jag har mött så många doktorer och psykologer som har sagt till mig att träning är en bra medicin. Det vet jag att det är. Men när man är mitt uppe i all ångest, hur i hela världen ska man då kunna se att en springtur kommer få än att må bättre? När ingenting känns värt de, hur stor är då chansen att jag ska ställa mig på gymmet och köra ett benpass? När jag tackar nej till att umgås med mina kompisar utan vettig anledning, bara för att jag inte orkar - DÅ ska jag gå på bodypump.

Det fungerar inte riktigt så. MEN istället ska man då ha dåligt samvete för någonting som man “bör” göra.

Idag när jag mår bättre ur min ångest, så ger träning mig så himla mycket energi. Det är roligt, jag mår bra av det. Men när jag ser tillbaka på hur jag kände under tiden då jag mådde väldigt dåligt, blir jag väldigt ledsen. Hur kan träning för att se snygg ut vara viktigt, när fokus bör ligga någon helt annanstans? Vad sägs om att fokusera på att må bra? Inte träna för att man “måste”. Man måste ingenting, verkligen inte. Det är inte fel att sitta hemma och se en film, om man mår bra av det. Vi måste bli snälla mot oss själva!

Tre saker som hjälper mig:

  • Hälsa är ett begrepp som innefattar både psykiska och fysiska perspektiv. Inte bara ett av dom.
  • Stäng av sociala medier för ett tag. Det är du som är det viktiga.
  • Varje gång du säger saker till dig själv som du inte skulle kunna säga till en kompis, stanna upp och fundera på hur du skulle kunna peppa dig själv, istället för att sänka dig själv.

Sluta begränsa dig själv - var med på LIVE-kursen 'VÅGA LEVA'

Häng med varje dag 4-10 maj kl 19.00 för att lära dig mer om hur ACT-metoden kan hjälpa dig med din ångest

Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.