Ätstörd i hemlighet - Sofie Thorson

Ätstörd i hemlighet - Sofie Thorson

Ätstörning. Destruktiv relation till mat. Kroppskomplex. Bulimi. Hetsätning. Att äta vid sorg och glädje, att svälta i flera dagar, att äta konstant. Alltid hungrig, aldrig hungrig.

Jag har alltid varit medveten om min skeva relation till mat, men den har aldrig stått i fokus i fråga om min psykiska ohälsa. Slutet av 2017 var första gången jag gick djupt in på det med en psykolog, första gången som jag vågade skriva offentligt om det en gnutta.

Jag blottar min själ om ångest, om min diagnostiserade sjukdom, jag skriver om ensamheten och om självskada i psykisk form, om de mörka tankar jag krigar med om mig själv. Men när jag vill skriva om mitt missbruk till mat, om hur jag ljugit om frågor kring ätstörningsproblematik och om all den ångest som jag verkligen inte kan hantera till följd av min förnekelse, då tar orden slut för mig. Det här inlägget har tagit mig lång tid att skriva, och ångesten för att publicera det för allmänheten är maxad. Men det här är en del av min resa och mitt liv, jag behöver bearbeta och acceptera.

Mina följande inlägg kommer därför handla en hel del om just kroppskomplex och ätstörningsproblematik. Om de destruktiva jag gjort till följd av förnekelsen, skammen och rädslan för att någon ska få veta om min hemlighet.

För många har jag förstått att när de kommer till just dessa ämnen så är känsligheten för triggers oerhört stor, jag kommer försöka formulera mig så smidigt jag kan för att alla ska orka och vilja läsa!

-----
Vill du kontakta Sofie? Gör det på Mail: [email protected]
-----
 
Har Ångestskolan hjälpt dig på något sätt och du vill hjälpa tillbaka? Då kan du Swisha valfri summa till 123 666 14 82 för att stödja arbetet och hålla sidan vid liv. Varje krona hjälper till!
 
Ta hand om dig
Eric 

Vad tyckte du om inlägget? 

Kommentera, dela med dina vänner och gilla oss på Facebook 

 
 
 
 

-

 
Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.