Ätstörd i hemlighet – Del 1 - Sofie Thorson
Hej! Föreläsningarna i Södertälje, Stockholm & Visby har flyttats till hösten. Se din mail för mer info! Ta hand om dig! /Eric

Ätstörd i hemlighet – Del 1 - Sofie Thorson

Jag har alltid varit kräsen gällande mat, och fick ofta skäll för att jag inte åt vad som helst. Att jag tog för mig för mycket mat som jag ändå inte åt upp. Så för att slippa tjat och bråk åt jag ibland upp all mat och kräktes sedan ut den. Jag vet inte varför, men jag avskydde känslan av att vara mätt, jag gillade inte att vara hungrig heller. Men tomheten kändes bättre.

Jag fick ofta höra att de är viktigt att hålla sig i form, och pikarna om att jag behövde träna var många. Jag utvecklade tidigt en osund relation till mat, men det har som sagt inte varit något jag relaterat mitt självhat till fören i sena tonåren. Jag var, och är fortfarande en person som alltid jämför mig med andra. Och det har alltid handlat om kroppens utseende, om fettvalkar, om dubbelhakor, celluliter och bristningar. Den där osköna känslan av att aldrig duga till, om att alla andra oavsett kroppstyp, bakgrund eller personlighet var bättre än mig själv på alla sätt och vis. Den har plågat mig så långt tillbaka jag kan minnas. I kriget om min egen respekt har jag viftat med vit flagg, ätit lite till och bestraffat min existens.

Mat har blivit ett ohanterligt självskadebetende. Det mest destruktiva som finns inom mig är relaterat till min relation kring mat och hetsätande. Och skammen är djupt planterad. De senaste åren har problematiken eskalerat, och helt ärligt så är jag rätt lost i hur jag ska hantera det.

Jag kan se anledningarna till mitt beteende, jag vet var de härstammar ifrån och jag är rätt säker på vilka händelser i mitt liv som utlöst det plågsamma behovet av hetsätning och svält. Ändå är de så förbannat svårt att ta mig själv på så stort allvar att jag vill gräva tillräckligt djupt för att bygga en sundare relation!

-----
Vill du kontakta Sofie? Gör det på Mail: [email protected]
-----
 
Har Ångestskolan hjälpt dig på något sätt och du vill hjälpa tillbaka? Då kan du Swisha valfri summa till 123 666 14 82 för att stödja arbetet och hålla sidan vid liv. Varje krona hjälper oss att fortsätta vara annonsfria!
 
Ta hand om dig
Eric 

Sluta begränsa dig själv - var med på LIVE-kursen 'VÅGA LEVA'

Häng med varje dag 4-10 maj kl 19.00 för att lära dig mer om hur ACT-metoden kan hjälpa dig med din ångest

Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.