Återfall eller bakslag? - Tove Östman
Hej! Föreläsningarna i Södertälje, Stockholm & Visby har flyttats till hösten. Se din mail för mer info! Ta hand om dig! /Eric

Återfall eller bakslag? - Tove Östman

Idag vill jag dela med mig av något som jag tycker är viktigt. Det har gett mig mycket pepp och energi under perioder när jag mått dåligt, nämligen skillnaden mellan återfall och bakslag.

Senaste två åren har jag jobbat hårt med att förbättra min psykiska hälsa långsiktigt. Det gav resultat. Panikattackerna blev färre, ångestnivån på dagarna sjönk. Därför blev jag både ledsen och besviken när det förra hösten återigen blev värre.

”Jag orkar inte börja om på ruta ett igen” sa jag därför till min psykolog nästa gång jag träffade henne, efter att vi pratat om varför min ångest blivit värre. Hon svarade ”Du kommer aldrig att börja om på ruta ett igen Tove. All tid du har lagt ner på exponering och ångesthantering har gett dig massor av kunskap och erfarenhet. Givetvis kan du få bakslag, och då kan du använda dig av den kunskapen. Men återfall innebär att du hade börjat om från hela början, utan varken kunskap eller erfarenhet. Det kommer du aldrig att göra.”

Det var nog första gången jag verkligen insåg vilken resa jag har gjort. Hur mycket jag har lärt mig efter vägen. Jag är verkligen stolt över allt jag har åstadkommit. Ingen kommer någonsin kunna ta det ifrån mig.

Om du känner igen dig i detta vill jag säga samma sak till dig. Även om du inte har ägnat tusentals timmar till KBT har du med dig erfarenhet. Du vet att du klarade dig senast, att det vänder. Du, och jag, kan få bakslag, men du kommer aldrig börja om på ruta ett. Du kommer aldrig få återfall.

Tack för all fin respons på mitt förra inlägg! Hör gärna av er om ni undrar något eller känner igen er i det jag skriver. Att hjälpa en enda person där ute skulle vara en vinst för mig!

-----
Vill du kontakta Tove? Gör det på 
Instagram: tove1
-----
 
Har Ångestskolan hjälpt dig på något sätt och du vill hjälpa tillbaka? Då kan du Swisha valfri summa till 123 666 14 82 för att stödja arbetet och hålla sidan vid liv. Varje krona hjälper oss att fortsätta vara annonsfria!
 
Ta hand om dig
Eric 

Sluta begränsa dig själv - var med på LIVE-kursen 'VÅGA LEVA'

Häng med varje dag 4-10 maj kl 19.00 för att lära dig mer om hur ACT-metoden kan hjälpa dig med din ångest

Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.