Älskade barn - Anina Hietala

Jag är världens snällaste människa. Jag är faktiskt det, jag vill alla väl och försöker alltid se till att andra människor omkring mig har det bra. Jag bryr mig om andra människor och om någon behöver ha en axel att luta sig mot eller någon att prata med så är det en självklarhet att lyssna och finnas där.

Men samtidigt är jag världens mest elaka människa. Men mot mig själv, jag är så elak och det jag säger till mig själv skulle jag aldrig säga till någon annan. Jag skulle aldrig kunna ställa mig och se någon annan i ögonen och berätta hur dåliga dom är. Hur misslyckade och fula dom är. Men mot mig själv accepterar jag det?

Jag tror att många av oss är vår största mobbare. Jag jobbar på att bli bättre och när jag var på ett dagcenter för mina ätstörningar lärde vi oss om en grej som jag fortfarande tänker på. Jag skulle vilja förklara det för er också. Kanske kan någon användning av samma teknik.

Blunda och försök tänka på er själva, fast yngre. Tänk att ni ser er själva som ett litet barn som står framför er. Skulle ni säga allt ni tänker om er själva till detta lilla barn? själv skulle jag vilja ta upp lilla Anina i mitt knä och förklara för henne hur bra hon är. Att hon är perfekt som hon är och aldrig någonsin ändra sig själv för andra. Och dom som säger motsatsen är idioter.

Det tog ett tag innan jag kunde tänka på mig själv när jag försökte med detta tänk. Jag var inte värd det och jag försökte och försökte, till slut började tänka på mina små kusiner, inte ens tio år gamla och det funkade. Idag kan jag tänka på mig själv, på lilla oskyldiga Anina, med sina blåa ögon och storartade drömmar. Hon är värld hela universum. Precis som stora Anina idag. För jag är samma barn, jag har samma blåa ögon och minst lika storartade drömmar idag. Även om drömmarna förändrats.

Älskade barn, du är så älskat och en dag ska jag älska mig själv lika mycket som jag älskar dig.