Till dig som inte har social ångest - Fanny Vinsavaara
Hej! Nu kan du boka dina biljetter till mina föreläsningar i maj. Klicka här för mer info! /Eric

Till dig som inte har social ångest - Fanny Vinsavaara

Jag önskar att du på något sätt hade kunnat dela min värld. Se och uppleva allting ur mitt perspektiv, precis som jag tvingas uppleva ditt. Jag önskar att du kunde känna ångesten och rädslan jag känner varje gång du presenterar nya människor för mig, ber mig fråga någon om hjälp eller bara förklara vad jag menar när någon annan än du lyssnar. Jag önskar att du kanske bara för en dag kunde uppleva paniken jag får när jag hamnar i en stor folksamling.

Jag önskar att du förstod att du inte hjälper mig när du försöker tvinga mig att göra saker jag tycker är otäcka eller när du säger till mig att det inte alls är farligt. Jag önskar att du för några minuter kunde bli lika instängd och fångad i ditt sinne som jag är bara för att jag inte vågar berätta hur jag känner. Jag önskar att du kunde se framför dig hur din hjärna tror att alla skrattar och pekar på dig och tycker att du ser konstig ut. Hur alla avskyr dig.

Jag önskar att du fick ett ögonblicks insikt i hur det känns att inte kunna röra sig fritt bland folk eller besöka restauranger och butiker. Jag önskar att du kunde känna den bittra smaken av besvikelse och skam jag känner när jag återigen misslyckas och viker mig för min rädsla. Jag önskar att du kunde höra hur alla sucka när jag avböjer en inbjudan igen, och åt mina lögner att jag är upptagen.

Jag önskar att du hade tålamod att vänta på mig när jag måste gå undan en stund för att orka fortsätta vara bland folk. Jag önskar att du kunde tror på mig när jag säger att jag faktiskt inte vet varför jag tycker sociala situationer är otäcka. Jag förstår det inte heller. Jag önskar att du kunde se min ångest lika uppenbart som du ser ett gipsat ben, en cancersjuk utan hår eller ett barn med vattkoppor.

Jag önskar att det syntes utanpå mig. Att det var inskuret i min panna och glittrade som en julgran runt mig, bara för att påminna dig och alla andra om att jag inte fungerar likadant som du. Så att du vet att varje gång jag gör dig besviken, varje gång jag måste ta en omväg och varje gång jag inte svarar så har jag försökt allt jag kan, men inte klarar det hela vägen fram. Och jag önskar mest av allt att du skulle veta att ingen är mer ledsen över det än jag.

Vad tyckte du om inlägget? 

Kommentera, dela med dina vänner och gilla oss på Facebook 

 
 
 
 

-

 
Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.