Färgstark - Fanny Vinsavaara

Färgstark - Fanny Vinsavaara

Du är en regnbåge i en ytlig och enformig värld. Alltid för mycket och aldrig tillräcklig. Dina färger skrämmer och bestämmer att du inte är som andra.

Här kommer Herr blå. Han gillar sitt flotta hem som också det är blått. Det är den enda färgen Herr blå accepterar. Allt annat skrämmer honom. När han ser dig med alla färger blir han rädd att du ska skräpa ner hans flotta hem, som att dina färger skulle ramla av i hans blåa hem. Så han kommer avvisa dig. I din klass går lilla röd och hon är så söt. Sötaste av alla flickorna. Hennes röda hår och den långa röda klänningen gör henne till det självklara valet. Hon tycker du är ful och sur. Så henne får du aldrig vara tillsammans med.

Din pappa han är en skön typ han. Hans skjorta är alltid grön och hans nya fästmö är också hon en mycket skön prick. Det perfekta paret som alla gillar och gärna kommer och hälsar på. Deras gröna gardiner gör liksom stämningen i hemmet så trevligt, precis lika trevliga som dom själva är. Ni har inte pratat på länge nu, du och din pappa. Sist sa han någonting om att han skämdes för dig.

Du är en regnbåge i en ytlig och enformig värld. Du trodde i alla år att ingen var som du. Tills du träffade fula gul. Hon är på många sätt inte som du, bara lika ful. Det var vad dom sa. Men jag tror dom inte. Jag tror att fröken gul är precis som du. Lika upplyst och modig. Hon har för länge sen slutat bry sig om vad andra tycker om henne. Hennes största lycka i livet är att ha en vän som har alla färger. Som är både söt, skön och flott. Du har inte mycket av något, men du har lite av allt. Du är komplett.

Vad tyckte du om inlägget? 

Kommentera, dela med dina vänner och gilla oss på Facebook 

 
 
 
 

-

 
Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.